Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Perić odredio tim za EP kvalifikacije: Pozvao sam najbolje!
Rukomet, Perić odredio tim za EP kvalifikacije: Pozvao sam najbolje! Nike
Vršilac dužnosti selektora rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić saopštio je spisak igrača za utakmice sa Crnom Gorom i Izraelom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj.
 

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je da je za predstojeće kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo u nacionalni tim pozvao pozvao najbolje igrače koje je mogao.

"Kriterijumi za pozivanje reprezentativaca su bili protivnici s kojima igramo, forma i da se uklapaju u viziju u odnosu na ono što se očekuje. Opredelio sam se za određene igrače u odnosu na ono što ove dve utakmice zahtevaju od nas", rekao je Perić za zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije (RSS).

Srpski rukometaši će 29. oktobra u dvorani "Pionir" dočekati Crnu Goru, dok će četiri dana kasnije gostovati Izraelu, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Perić je kazao da je prilikom izbora na prvom mestu bilo opredeljenje
igrača da nastupaju za reprezentaciju.

"Igrači se ne odazivaju zbog selektora, već zbog svoje zemlje. Odatle smo svi potekli, to predstavljamo, pamte se početak i kraj karijere, ali se pamti i zemlja iz koje si potekao, to je ponos. Različite stvari su rešavanje egzistencije, posao i državni tim", istakao je Perić.

Selektor je dodao da je prema sebi zahtevniji nego prema drugima, kao i da voli da sarađuje sa ljudima "sa sličnim talasnim dužinama".

"To omogućava da dobro funkcionišemo i na terenu, a i van njega. Svi pojedinci su deo tima, ali ne prave svi tim. Potpuno odgovorno i samostalno sam se opredelio za sastav. Ne postoje mladi i stari, već manje i više dobri. Moja obaveza je da pozovem najbolje, a isto tako nagradim mlade igrače ako to zasluže", naveo je Perić.

On je rekao da veoma poštuje Crnu Goru, kao i da ne očekuje lake duele sa Izraelom.

"Svaka utakmica će biti posebna na svoj način. Pobede deluju kao pritisak, ali nema linije manjeg otpora. Jedan pojedinac, sportista, kada se sam priprema i postavlja sebi visoke ciljeve, onda bilo kakva odgovornost i imperativ pobede njega ne opterećuju, već se on sam sprema za tako nešto", rekao je Perić. 

Na spisku su:

Miroslav Kocić (Metalurg), Strahinja Milić (Vardar), Dejan Milosavljević (Jugović), Ivan Nikčević (Orlen Visla), Dobrivoje Marković (Vardar), Rajko Prodanović (Pik Seged), Darko Đukić (Metalurg), Rastko Stojković (Brest), Mijailo Marsenić (Metalurg), Marko Vujin (Kil).

Pozvani su i Nemanja Zelenović (Orlen Visla), Momir Ilić (Vesprem), Momir Rnić (Melsungen), Miljan Pušica (Orlen Visla), Dalibor Čutura (Konstanca), Nenad Vučković (Melsungen), Davor Čutura (Al Ali) i Nemanja Mladenović.

Prvu utakmicu u kvalifikacijama, u Grupi četiri, Srbija igra u subotu 29. oktobra od 20 časova protiv Crne Gore u hali Pionir, a u drugom kolu, četiri dana kasnije na gostujućem terenu protiv Izraela.

Print  Srbija Sport - 01:35 22/10/2014
 
Komentari

Vaše ime (alijas):
 
Vaš komentar (obavezno polje):
 
 
* Svi komentari koji u svome sadržaju nose poruke koje su suprotne javnom redu, moralu, Ustavu i zakonima Republike Srbije, biće uklonjeni.
Share
Delicious Reddit Stumble Upon Facebook Google
Rukometni Savez Srbije
Srbija Sport Vest Rukometaši Srbije pobedili u Izraelu
Srbija Sport Vest Rukometaši Srbije nadigrali Crnu Goru na startu kvalifikacija
Srbija Sport Vest Rukometaši Srbije veruju u pobedu nad Crnom Gorom
Srbija Sport Vest Rukometašice slabe na Kroacija kupu
Srbija Sport Vest Teška grupa za srpske rukometašice na EP
Poslednje vesti
Sve vesti 23/4/2018 Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
@sport_caption
Sve vesti @sport_caption Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009