SrbijaSport.com

Streličarstvo
     

Balkanski kup u streličarstvu

Treći Balkanski kup u streličarstvu biće održan u Beogradu od 18. do 20. jula na pomoćnim terenima Stadiona FK Trudbenik u Zvezdarskoj šumi, uz učešće 60 takmičara iz pet zemalja, najavili su organizatori ove manifestacije
Prema rečima predsednika Streličarskog saveza Beograda Aleksandra Kneževića, glavni cilj ovog takmičenja za naše mlade učesnike biće "sticanje neophodnog iskustva" pred naredne izazove, od kojih je najznačajnija Univerzijada koja će se naredne godine održati u našem glavnom gradu.

Knežević je podsetio da su naši streličari na nedavno završenom svetskom prvenstvu na Tajvanu ostvarili "prilično solidne rezultate" i dodao da nakon Balkanskog kupa i Univerzijade očekuje "popularizaciju ovog sporta u Srbiji".

Dragan Ćirić je u ime Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, koji je pokrovitelj ove manifestacije, izrazio očekivanje da će sve proteći "u najboljem redu kako to dolikuje našoj prestonici i streličarstvu kao olimijskom sportu".

- Vredni entuzijasti su se i ovog puta potrudili da nam prirede jedan lep sportski događaj i nadam se da će im se sve želje ostvariti - zaključio je Ćirić.

Pored domaćih takmičara, na trećem Balkanskom kupu će učestvovati i gosti iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rumunije i Bugarske. Nadmetanja počinju u petak u 10 časova, a završavaju se u 16,00.

Srbija Sport - 4:16 17/07/2008