Srbija Sport
   Početna strana   |   Fudbal   |   Košarka   |   Odbojka   |   Tenis   |   Rukomet   | Marketing | WAP | RSS  
   Takmičenja / Rezultati  |  Današnje vesti  |  TV najava  |  Rekreacija / Fitnes
Jedrilice ponovo poleću
Jedriličarstvo, Jedrilice ponovo poleću udruzenjefreestylera
Od nedelje, 4. jula na aerodromu "Čenej" održava se 55. Državno prvenstvo u vazduhoplovnom jedriličarstvu
Zvanično otvaranje takmičenja je 5. jula u 11 časova, a nekoliko vrsnih takmičara, među kojima i višestruki državni pvaci, nadmetanće se sve do četvrtka sledeće nedelje odnosno do 16. jula.

Organizaciju ovog Otvorenog prvenstva Srbije potpisuju aeroklub "Novi Sad" iz Novog Sada, Vazduhoplovni savez Srbije i Vazduhoplovni savez Vojvodine.

Za Otvoreno prvenstvo se prjavilo sedamnaest takmičara, a od toga je šetoro gostiju iz Slovenije. Za sada je prijavljena elita srpskog jedriličarstva kao što su: Frenc Živa koji je desetostruku nosilac zlatne medalje, Ivan Filko koje je pet puta osvajao najviše odličije, Branko Blagojević i mnogi drugi državni prvaci. Potvrđeno je i učešće Branka Stojkovića iz aerokluba "Novi Sad", koji će braniti dve uzastopne zlatne titule trenutnog državnog prvaka.

- Posebno se može istaći učešće juniora Zorana Frenca, koji se nedavno vratio sa takmičenja LX u Mađarskoj. Ovo je njegovo prvo međunarodno takmičenje, a osvojio je osmo mesto među trideset dva takmičara - kaže rukovodilac letenja u AK "Novi Sad", Miodrag Bugarčić.

Organizatori su pripremili 20 različitih zadataka, te će se leteli u različitim pravcima, naravno - u zavisnosti od vremenskih prilika. Takmičari će preletati rastojanja od 250 do 505 kilometara.

Iz kluba organizatora takođe nam javljaju da se oseća priliv mladih takmičara što je osvežavajuća vest za sve zaljubljenike u plavo nebo. Vazduhoplovno jedriličarstvo se ponovo sportski razvija, što se ogleda i u kupvini jedrilica od strane mladih ljudi.

Na otvaranju takmičenja očekuju se i predstavnici gradske i pokrajinske vlasti.

Print  Srbija Sport - 2009-07-01 10:56:32
Jedriličarski Savez Srbije  
Jedriličari precizno sleću
Ivan_Saric U okviru proslave stogodišnjice srpskog vazduhoplovstva u Subotici se odvija takmičenje jedrilicama
 
Takmičenje na vojvođanskom nebu
Jedrilicarstvo_jedrilica Od subote, 25. maja do 2. maja u organizaciji aerokluba "Zrenjanin" i Vazduhoplovnog saveza Srbije, održaće se takmičenje u vazduhoplovnom jedriličarstvu "Zrenjanin kup 2009"
 
Srbiji zlato na Balkanijadi
Jedrenje_srpska_rep Srpska reprezentativka u jedriličarstvu Maja Knežević osvojila zlatnu medalju na šampionatu Balkana u klasi 'Laser'
 
Navijači Hajduka na SP u jedrenju oteli zastavu Srbije
Hrvatska_Navijaci Navijači splitskog Hajduka oteli su zastavu Srbije tokom ceremonije otvaranja svetskog prvenstva u jedrenju u klasi Laser 4.7 u hrvatskom gradu Trogiru
 
Branko Stojković šampion Srbije
Jedrilica Branko Stojković iz aero kluba 'Novi Sad' pobednik je nacionalnog otvorenog prvenstva Srbije u vazduhoplovnom jedriličarstvu
Jedriličarstvo
  Jul 2007
Srbija Sport Vest Prvenstvo Srbije u vazduhoplovnom jedriličarstvu
  Jan 2007
Srbija Sport Vest Četrnaestogodišnjak preplovio Atlantski okean
  Aug 2006
Srbija Sport Vest Počeo Karneks Kup u jedriličarstvu
Sve vesti Jedriličarstvo Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest Srbija Sport Vest
- Jedriličarski Savez Srbije -
 
Otvorite stranu vašeg kluba
Sajtovi
- www.sailing.org.rs
 
Dodajte vaš Sajt/RSS


 
Kontakt
www.serbiasport.com |  www.sport.in.rs |  www.srbijasport.com
Izrada SrbijaSport.com © 2005-2009